sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Vauva harrastaa – esittelyssä vauvalattarit (ja lähde kokeilemaan veloituksetta!)

Vaippakakkukeisari esittelee blogissaan erilaisia harrastuksia, joita äiti tai isä voi pienokaisensa kanssa harrastaa. Tänään sukelletaan lattaritanssin saloihin. Asiantuntijana meillä on tänään vauvatanssitunteja Helsingin Sörnäisissä EtnoFitness -studiolla vetävä Niina Harju.

Vaippakakkukeisarin lukijoilla on nyt myös erikoistilaisuus lähteä kokeilemaan pienokaistensa kanssa babylattareita – veloituksetta! Ota yhteyttä info@etnofitness.fi ja kerro tulostasi etukäteen (mainitse: Vaippakakkukeisari ja ilmainen kokeilukerta). EtnoFitness tanssittaa Helsingissä, Söörnäisissä nyt syyskaudella 17.12.2016 asti seuraavasti:
tiistaisin klo 11.00-12.00 Äiti & vauva (3-6 kk) -lattaritanssit
keskiviikkoisin klo 11.30-12.30 Äiti & vauva (6-12 kk) -lattaritanssit

Mutta nyt päästetään Niina ääneen. Ole hyvä Niina!

Mitä vauvalattarit itse asiassa on?
Tanssitunnilla äidit tanssivat yhdessä vauvojen kanssa (3-12kk). Tanssiosuuden vauvat ovat sylissä. Vauvojen kanssa tehdään lihaskunto-osuuksia, joissa vauvat ovat ikäänkuin "punnuksena" painona. Tanssit ovat helppoja lattaritansseja, yksinkertaisilla koreografioilla. Tanssimme mm. sambaa, chachachaata, merenqueta, salsaa, tangoa, bachataa ja rumbaa. Tunnin lopuksi on äidin oma-osuus, jolloin vauva on alhaalla lattialla ja äiti saa lepuuttaa käsiä ja hartioita. Teemme yleensä hartioita ja yläselkää vahvistavia liikkeitä ja venytyksiä. Tunti päättyy rentouttaviin venytyksiin.

Mitkä ovat vauvalattareiden erityiset hyödyt vauvalle ja vanhemmalle?

Äiti pääsee keskellä päivää harrastamaan liikuntaa paikkaan, jonne voi ottaa vauvan mukaan. Äiti saa hyvän aerobisen liikuntatuokion sekä lihaskunto-osuuden, jotka auttavat palautumaan synnytyksestä ja vahvistamaan kehoa. Tanssitunnilla tutustuu muihin äiteihin, jotka ovat samassa elämäntilanteessa - vertaistukea. ;) Vauvat rakastavat liikettä ja musiikkia. Ja parasta tietenkin on, kun saa olla äidin lämpimässä läheisyydessä ja liikkeessä. Vauvat myös saavat kontaktia muihin vauvoihin.

Miten näet vauvalattarien tulevaisuuden harrastuksena?

Olen pitänyt kyseisiä tunteja yli kymmenen vuoden ajan, ja joka vuosi ryhmät ovat täynnä tanssivia äitejä, joille liikunta ja musiikki ovat tärkeitä.  Uskon, että vauvan kanssa yhdessä harrastaminen pysyy tulevaisuudessakin suosittuna. Äidit haluavat olla sosiaalisia, halutaan tehdä vauvan kanssa juttuja eikä jäädä enää kotiin kahdestaan. Tervetuloa mukaan kokeilemaan!
Rytmikkäin syysterveisin,
Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti