sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Ystävän babyshowereita järjestämässä – Minttu järjestelemässä

Vaippakakkukeisari julkaisee tänä vuonna tarinoita vauvajuhlista eli babyshowereista. Tänään otetaankin uudenlainen kuvakulma – katsotaan juhlia järjestäjän silmien kautta. Tästäpä tuleekin Vaippakakkukeisarin ensimmäinen jatkokertomus. Tämän ensimmäisen haastattelun tapahtuessa juhlat ovat vielä edessäpäin ja jännityksen haistaa ilmassa. Seuraavan haastattelun jälkeen juhlat ovat ohi – menikö kaikki, kuten odotettiin, yllättyikö tuleva äiti ja mitä ajatuksia vaippakakku herätti. Stay tuned!
Minttu, 27 v, on järjestämässä ystävälleen juhlia. Juhliin on aikaa enää viikko. Järjestelyt ovat valmiina, itsetehty vaippakakku on pakattu ja jäljellä on enää viimeistelyt. Mitkäs ovat tunnelmat?
  • Järjestämme hyvälle ystävälleni vauvakutsuja yllätysjuhlina. Kyseessä on ystäväni ensimmäinen lapsi ja juhlat tullaan järjestämään hänen luonaan. Koska kyse on yllätyksestä, on ystäväni mies ollut vahvasti mukana myös järjestelykuvioissa. Muutoinhan voisi tapahtua aikataulukömmähdyksiä Mies on myös ollut mukana juhlia varten perustamassamme FB-ryhmässä, jotta esimerkiksi miehen siskot eli tulevat tädit on saatu helposti kutsuttua mukaan.
Mintun lisäksi juhliin tulee ystäviä tulevan äidin eri elämänvaiheista. Mukana tulee olemaan vauvan tulevien tädin lisäksi tulevan äidin ystäviä ja työkavereita. Kokonaisuudessaan porukan koko tulee olemaan runsas 10 henkilöä.
  • Ystäväni varmastikin aavistaa, että babyshowerit ovat tulossa, mutta ajankohta ei ole hänelle selvä. En usko, että tuleva isukkikaan paljastaa ajankohtaa vahingossakaan. Toivon, että yllätys säilyy loppuun asti.
Tarjottavat juhliin järjestetään nyyttärimeiningillä. Lopulliset koordinaatit ovat vielä sopimatta, mutta FB:ssa on jo kovasti käyty keskustelua siitä, mitä tullaan hankkimaan.
  • Alkoholiton skumppa tulee ainakin alkuun, siitä meillä on vallinnut yhteisymmärrys alusta asti. Toinen varma asia on vesimeloni, koska tuleva äiti on himoinnut vesimelonia koko raskausajan niin paljon, että on nauranut pian itse muuttuvansa vesimeloniksi. Muutoinkin on tarkoitus tuoda tarjolle monipuolisesti hedelmiä ja erilaisia suolaisia ja makeita herkkuja.
Kun tulijoita on tulevan äidin useista eri yhteyksistä, kaikki juhlijat eivät ennen juhlia vielä tunne toisiaan – muutoin kuin virtuaalimaailman kautta. Yhteislahjasta keskusteltiin, mutta siihen ei tällä kertaa päädytty. Sen sijaan eri elämänvaiheista toisilleen tutut ovat päätyneet tekemään pikkuporukoiden kesken yhteislahjoja.
  • Minä ja muut jo ala-asteelta asti tutut kaverit päädyimme tekemään tulevalle äidille vaippakakun. Vaippakakun tekeminen oli hauskaa. En ollut itse mukana tavaroiden ostovaiheessa, vasta kokoamisvaiheessa. Enemmistö oli sitä mieltä, että tehdään kakku itse ja näin sitä sitten väkerreltiin. Kakusta tuli vastaanottajan näköinen ja jopa yllättävän hieno!
  • Henkilökohtaisesti tämä oli ensimmäinen tekemäni vaippakakku, mutta ei välttämättä viimeinen. Tosin aikaa saa kyllä tekemiseen toden totta varata eli ajoissa on hyvä olla! Ystäväpiirissäni tämä on vasta toinen vauva, joten varsinainen vauvabuumi odottanee vielä tuloaan.

Ohjelma ei ole vielä loppuun saakka pohdittua, mutta yksi varma taitaa olla tulevan vauvan painon, pituuden ja syntymäajan arvaaminen. Lisäksi on vaihdettu ideoita olympialaistyyppisistä skaboista: esimerkiksi voitaisiin kisata ja katsoa, miten nopeasti vaipanvaihto, tutin laittaminen sokkona tai itkevän vauvan syöttö onnistuu.
  • Ohjelmavastuu on jaettu muutaman ihmisen kesken, mutta olemme kaikki osallistuneet suunnitteluun. Nähtäväksi siis jää, mitä ohjelmia tullaan järjestämään. Ehkäpä tästäkin lisää ensi kerralla.
Vaippakakkukeisari toivottaa Mintulle porukkansa kanssa mahtavia juhlia! Syksyn aikana kuulemme, miten hyvin toteutus vastasi suunnitelmia ja onnistuttiinko tuleva äiti yllättämään.Iloisia alkusyksyn päiviä,

Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti